“Sing us a song, you’re the piano man.” Als bestuurder van een zorgorganisatie ben jij het boegbeeld van jouw organisatie. Niet alleen patiënten/cliënten/klanten zien jou als een autoriteit, ook hun omgeving, jouw medewerkers en jouw netwerk horen graag van jou. Jouw mening, visie en ervaring telt! Laat daarom van je horen.

“Sing us a song, you’re the piano man
Sing us a song tonight
Well, we’re all in the mood for a melody
And you’ve got us feelin’ alright”

(Nummer 3 in de Top 2000: Piano Man – Billy Joel)

Een wekelijkse blog, een artikel op LinkedIn of een opiniestuk voor de krant: als zorgbestuurder is het goed om met regelmaat iets van je te laten horen. Zomaar uit de losse pols schrijven kan lastig zijn. Zorg daarom altijd dat je een lijstje met onderwerpen paraat hebt.

  • Verwoord jouw visie
  • Haak in op actualiteiten
  • Geef een blik op de toekomst
  • Deel een project waaraan jij (of jouw organisatie) deelneemt
  • Deel jouw ervaringen tijdens een training of scholing
  • Ga in gesprek met medewerkers (en maak hier een verslag van)

Er is genoeg om over te communiceren!

Ben je zelf niet zo’n schrijver? Schakel dan een ghostwriter in. Deze schrijver vertaalt jouw gedachten en maakt er een pakkend, doel- en doelgroepgericht stuk van. Dit scheelt jou niet alleen tijd (denk aan al die keren schrijven en herschrijven), maar maakt jouw stukken ook een stuk effectiever. Een ghostwriter denkt niet alleen na over jouw boodschap, maar ook over allerlei achterliggende zaken: Wie wil jij bereiken en waarom?  Welk doel wil jij behalen? Welk medium is het meest geschikt voor jouw boodschap? In welke stijl en vorm giet je het communicatiestuk?

Moor Communicatie is gespecialiseerd in de sector Zorg- en Welzijn en werkt met grote regelmaat voor bestuurders van diverse zorginstellingen. Benieuwd wat ik als ghostwriter voor jou als bestuurder kan betekenen? Ik ga graag met je in (Skype)gesprek.

Deze blogreeks draait om emotie, muziek (de top 10 noteringen van de top 2000), communicatie hun invloed op de sector Zorg & Welzijn.

Vorige week: Roller Coaster – Danny Vera
Volgende week:  Hotel California – Eagles
Geen blog meer missen? Meld je aan via https://www.moorcommunicatie.nl/blog/

Over Moor Communicatie:
Maartje Bertens (Moor) helpt organisaties in zorg & welzijn met hun communicatievraagstukken. Hoe bereik ik mijn doelgroep? Welk communicatiemiddel zet ik in? Hoe maak ik mijn communicatieuitingen begrijpelijk, toegankelijk en aantrekkelijk?

Heb jij een communicatievraagstuk? Of kan jouw zorg- of welzijnsorganisatie wel wat communicatiehulp gebruiken? Neem contact op, Moor helpt je graag!

 

 

-->