Een beeld zegt meer dan 1000 woorden! Onderzoek toont aan dat we visuele content tot wel 600.000 (!) keer sneller opnemen dan tekst. Hoe profiteer jij optimaal van deze wijsheid? 

Zorg voor een blikvanger
Maak in je uitingen gebruik van een eyecatcher. Zorg dat mensen niet om jouw bericht heen kunnen en dat je direct hun aandacht vangt. Of het nu gaat om een bericht op social media, een flyer, billboard of visitekaartje. Met een sterk, toepasselijk en herkenbaar beeld maak je direct een krachtige indruk en val je op.

De juiste fotografie
Het gebruik van standaard stockphoto’s en onrealistische modellen is achterhaald. Mensen zijn op zoek naar beelden waar ze zich mee kunnen identificeren, waar ze in geloven. Niet voor niets zijn vloggers en influencers zo populair. Ze laten een realistisch beeld zien. Houd hier rekening mee bij het bepalen van je beeld. Kies voor realistische fotografie.

Versterk je tekst
Vul je teksten aan met relevante illustraties. Gebruik kleur en geef structuur. Kortom: maak je tekst overzichtelijker en toegankelijker. Er zijn veel online programma’s waarmee je zelf al een eind kunt komen. Maar wil je écht indruk maken, dan schakel je een vormgever/illustrator in.


Moor Breekt de Week verschijnt elke woensdagmiddag om 12 uur. Geen blog meer missen? Geef je dan op via de website.
Wil jij aan de slag met beeld & tekst? Kun je wel wat hulp gebruiken? Geef dan een seintje. Moor Communicatie helpt je graag verder!

-->