• Een warming-up doen ná de voetbalwedstrijd…
  • Je regenjas aantrekken ná een fikse bui…
  • Aan je toetje beginnen als het avondeten nog niet is geserveerd…

Dit klinkt misschien raar, maar we werken regelmatig zo als het om communicatie gaat. Organisaties maken plannen, bedrijven bedenken promotieacties, scholen ontwikkelen een nieuwsbrief. Achteraf gaan we pas nadenken over het doel en de doelgroep. En dan blijkt een nieuwsbrief toch niet het meest effectieve middel om ouders te bereiken. Of blijkt dat jouw doelgroep helemaal niet op Facebook te vinden is (terwijl je al wél betaald hebt voor die dure campagne).

Laten we weer ‘warming-uppen’ vóór de wedstrijd! Ga met jouw team samenzitten en bespreek eerst welk doel je wilt bereiken (en bij wie!). Ga daarna pas nadenken over de vorm (advertentie, social media campagne, nieuwsbrief, vlog, blog, website, brochure, etc.).

Een goede warming-up zorgt namelijk voor een betere wedstrijd en minder spierpijn achteraf. Wanneer jij jouw doel en doelgroep helder voor ogen hebt, is het veel duidelijker hoe jij deze doelgroep en dit doel kunt bereiken. Soms is dat met een heldere website en soms met een handige flyer.

-->