Ik werk met regelmaat in de avonden en de weekenden. Vaak kijken mensen vreemd op als ik dat zeg. “In de weekenden? Avonden? Maar hoe zit het dan met je werk-privébalans?” Tja, dat ding heet niet voor niks een balans hè. En dat wil niet zeggen dat je al jouw werk op maandag tot en met vrijdag van 9 tot 5 propt.

Het is één van de voordelen van het ondernemerschap: je eigen tijd in kunnen delen. Want hoewel het vaak hard werken is, krijg je er ook veel vrijheid voor terug. En die vrijheid zet ik het liefst doordeweeks in. Op het moment dat de zon schijnt bijvoorbeeld. Of als de school van mijn kinderen uit is. Lekker even naar buiten. Wandelen met de hond of afspreken met iemand.

Toch zijn we daar in Nederland nog niet echt aan gewend. Het weekend is er om niks te doen. De werkweek heet niet voor niets zo. Van maandag tot en met vrijdag vliegen en hollen we overal naartoe om zowel werk als privé te kunnen combineren. Om vervolgens in het weekend bij te tanken. Niks mis mee.

Maar de balans ligt voor mij ergens anders. Lekker even werken in het weekend. In de avond of juist vroeg in de ochtend. Het zorgt voor mij voor een fijne samenhang tussen werk en vrij zijn.

Hoe zit dat bij jou?


Soms is het heerlijk om even ergens tegenaan te schoppen. Te laten weten dat je er bent. En wat je van iets vindt. In deze blogreeks (‘Moor Rebellentour’) keren we ons lekker tegen wat heilige social media huisjes, Google-tips, communicatiewetten en schrijfregels.

Vorige week: Gooi maar over de schutting
Volgende week:   Heilige schrijfregels
Geen blog meer missen? Meld je aan via https://www.moorcommunicatie.nl/blog/

Over Maartje:
Maartje Bertens (Moor) is tekstschrijver & communicatieadviseur en gespecialiseerd in communicatie voor Zorg & Welzijn. Met haar bedrijf Moor Communicatie maakt ze communicatie in de zorgsector begrijpelijk, toegankelijk en aantrekkelijk.

Kan jouw organisatie wel wat communicatiehulp gebruiken? Neem contact op, Moor helpt je graag!

-->