Herken je dat? Dat je een tekst moet schrijven, maar geen idéé hebt waar je moet beginnen? Dat je een nieuwsbrief moet schrijven maar geen inspiratie hebt? Of dat je baas je heeft gevraagd om een artikel te schrijven over jullie nieuwe dienst/product en het niet lukt? Weg met je writersblock! Dit keer in Moor Breekt de Week enkele tips om inspiratie op te doen, meer structuur aan te brengen en je te helpen met het schrijven van je tekst.

Tip 1: Ga wat anders doen
Even buiten wandelen, mail beantwoorden, lezen. Focus je op totaal iets anders. Probeer het daarna nog eens. Een frisse blik doet wonderen.

Tip 2: Verander van schrijfomgeving.
Ga bijvoorbeeld eens achter een andere pc zitten of op een andere plek. Een nieuwe werkplek biedt vaak nieuwe inspiratie.

Tip 3: Maak een mindmap!
Zet je hoofdonderwerp centraal en schrijf vervolgens alles op wat er met dit onderwerp samenhangt. Laat je niet afremmen en gebruik je creativiteit. Werk met kleur! Een mindmap
 helpt je je gedachten te ordenen en geeft structuur aan je verhaal. Gebruik je mindmap vervolgens als leidraad voor je tekst.

Tip 4: Gebruik een woordenboek
Weet je niet waarover je moet schrijven? Stimuleer dan je creativiteit! Pak een woordenboek en sla dat op een willekeurige pagina open. Selecteer een woord op die pagina en ga daarover schrijven.

Tip 5: Nog steeds geen inspiratie? Google is your best friend!
Kijk dan eens op internet! Google op bepaalde termen, lees artikelen, bekijk blogs en bezoek Twitter- en Facebookpagina’s over bepaalde onderwerpen. Je hoeft het wiel namelijk niet zelf uit te vinden: andermans werk kan leiden tot veel inspiratie. Je neemt de info natuurlijk niet letterlijk over, maar geeft je eigen invulling aan bepaalde onderwerpen.


Meer communicatietips? Abonneer je op ‘Moor Breekt de Week’! Ga naar www.moorcommunicatie.nl en meld je aan. Eerdere blogs lees je hier terug.

-->