Een tijdje terug was ik op een gezellig netwerkevenement. Het netwerk bestond uit ervaren vrouwen. Succesvolle, zelfstandige ondernemers, directeuren, enthousiaste werknemers. Kortom: inspirerende vrouwen met een verhaal. Tijdens deze netwerkmiddag waren zij erop gebrand om hun kennis, ervaring, expertise en tips over te dragen. Ze wilden de jongere generatie helpen met vraagstukken waar zij tegenaan liepen. ‘Waar vind ik mijn ideale baan?’ ‘Ga ik ondernemen of blijf ik in loondienst?’ ‘Hoe vind ik werk dat ik écht leuk vind?’ ‘Ik heb het veel te druk, hoe kan ik kiezen?’ ‘Hoe kom ik aan meer klanten?’

Netwerken

Graag deel ik enkele waardevolle tips die ik daar opgedaan heb:
• “Waarom is de V&D failliet? Omdat het geen Action (goedkoop) en geen Bijenkorf (Luxe) is. Mensen willen kiezen, willen een uiterste en geen middenmoter die het nét niet is.”
• “Wees niet bang om iets te vragen. Roep op tijd de juiste hulp in. Heb je de gunfactor? Dan zijn mensen al snel bereid om je verder te helpen.”
• “Wil je groeien? Neem dan risico!”
• “Laat je regelmatig inspireren en adviseren. Neem een mentor!”
• “Hou vol! Wees niet te ongeduldig. Sommige dingen hebben tijd nodig.”
• “Blijf jezelf verrijken. Probeer nieuwe dingen!”
• “Weet wat je zelf kunt… en wat je uit moet besteden.”
• “Leer nee zeggen. Je hoeft niet elke opdracht te accepteren of iedereen tevreden te stellen. Bewaak je balans.”
—-
Moor Breekt de week is de wekelijkse column van Maartje Bertens (Moor Communicatie). Moor Communicatie maakt moeilijke teksten begrijpelijk, toegankelijke en aantrekkelijk.

-->