“Lijkt me hélémaal niks hoor, zo’n ‘kantoorbaan’. Acht uur lang achter je PC zitten. Pfff”. Tja, het zou mijn ideale baan ook niet zijn. Gelukkig ben ik veel onderweg, bij klanten of op pad met mijn hond. De uren dat ik écht achter de laptop zit, zijn minimaal. Tijdens mijn wandelingen met hond Sam werk ik al mijn taken in mijn hoofd af. ‘Hoe ga ik die opdracht van klant y aanpakken? Wat zal het onderwerp van mijn volgende blog zijn? Hoe zal ik dat interview vormgeven?’ Vervolgens hoef ik het enkel nog op papier te zetten. Iets wat, door mijn ‘mentale voorbereiding’ vaak snel en efficiënt kan. Reuze handig, zo’n rondje met de hond dus. Maar er zijn meer voordelen aan een huisdier, zowel als zelfstandige als op kantoor:kantoorhond
Wist je dat… een kantoorhond prima werkt tegen de stress? Even knuffelen, aaien of een blokje om kan je helpen om je gedachten op een rijtje te zetten of negatieve emoties los te laten. Ook geeft het je creativiteit een boost.

Wist je dat… het enthousiasme van de kantoorhond aanstekelijk werkt? Geen saaie gezichten meer op maandagmorgen, maar een vriendelijke begroeting (en een lik in je gezicht.. blegh).

Wist je dat… een kantoorhond goed is voor de onderlinge samenwerking? Je bent samen verantwoordelijk voor het welzijn van de hond. Laat jij hem uit of ik? Wie geeft hem eten? Wie zorgt dat het kantoor schoon blijft? Dat vraagt om de juiste teamspirit en goed teamwork.

Wist je dat… mensen die hun hond mee mogen nemen naar kantoor loyaler zijn aan hun werkgever en vaak langer doorwerken? Ze hoeven namelijk niet snel naar huis om de hond uit te laten.

Wist je dat… onderzoeker Christopher Honts (ja hij heet écht zo) in zijn onderzoek heeft ontdekt dat teams waarin een huisdier aanwezig was het onderling vertrouwen, de cohesie en de intensiteit van de samenwerking hoger was. Die teams presteerden beter!

Wist je dat… er sinds 1999 de internationale ‘Take your dog to work day’ bestaat? Op die dag mag je hond mee naar het werk. De dag is in het leven geroepen om werkgevers de voordelen van een huisdier op het werk te laten ervaren.

Wist je dat… een kantoorhond (of -kat) goed is voor je gezondheid? Zo’n dier draagt namelijk goede microben bij zich. Daarmee kunnen we ons immuunsysteem trainen en ben je minder vatbaar voor ziektes.

Kortom: een kantoorhond is goed voor lichaam, geest, collegialiteit, creativiteit en meer! Hoe denk jij over een kantoorhond?


In 2017 elke woensdagmiddag een flinke dosis inspiratie? Interessante ontwikkelingen op communicatiegebied? En leuke weetjes/tips? Geef je via www.moorcommunicatie.nl op! Je ontvangt dan elke week een mail met de nieuwste editie van Moor Breekt de Week in je inbox.

 

-->