Wil jij na de zomer fris van start? In minder dan tien minuten verbeter jij jouw LinkedIn-profiel waardoor je éxtra opvalt. 

Tip 1: Zorg voor een sterk profiel.
Klinkt simpel… en dat is het ook. Zorg voor een professionele en herkenbare profielfoto, een kort maar ook compleet online cv en duidelijke contactgegevens. Vul vervolgens je profiel aan met extra features zoals vrijwilligerswerk, je portfolio, interesses, projecten etc. Maak je profiel interessant en zorg dat alles kort, krachtig en lekker leesbaar is. Extra tip: je kunt ook een achtergrond foto toevoegen aan je LinkedIn-profiel. Ga naar ‘profiel’, klik op ‘profiel bewerken’ en bovenaan je scherm verschijnt een knop ‘Achtergrond foto toevoegen’.

Tip 2: Verkort je url
Maak je LinkedIn pagina toegankelijker door je url (de link naar je pagina) te verkorten. LinkedIn geeft je automatisch een url die lang is, veel cijfers bevat en daardoor niet makkelijk te delen of onthouden is. Ga naar jouw settings en klik rechts in het blok ‘URL van uw openbare profiel’ op het potloodje achter nl.linkedin.com/in/….. Wijzig deze link in een korte link. Mijn openbare profiel is bijvoorbeeld: www.linkedin.com/in/maartjebertens. Deze link is makkelijker te delen (mondeling of op je visitekaartje) tijdens een interessant netwerkgesprek of na een sollicitatie.

Tip 3: Gebruik een prikkelende titel
LinkedIn geeft je de mogelijkheid om in enkele woorden jouw functie te omschrijven. ‘Belastingadviseur’, ‘Bloemist’ of ‘Grafisch ontwerper’ voldoen natuurlijk prima als functieomschrijving… maar maakt jou niet anders dan een andere belastingadviseur/bloemist/grafisch ontwerper. Val op tussen de rest door hier waardevolle kwaliteiten,specialismen en passies aan toe te voegen. Laat zien wie je bent, wat je kunt en wat je zoekt!

-->