Sluit je bij Independer je zorgverzekering 2016 af? Dan krijg je een gratis tandongevallenverzekering erbij… Dit keer in Moor Breekt de Week: Objectief & Betrouwbaar…zorg dat jouw boodschap bij je bedrijf past!

Het is december en dus voor veel mensen de tijd om zich te buigen over een (eventuele) nieuwe zorgverzekering. De reclameblokken op radio en TV staan er bol van. De reclame van Independer wekte mijn verbazing. ‘Gratis tandongevallenverzekering wanneer je een zorgverzekering afsluit?’

Independer is, zoals de naam het zegt, een onafhankelijke (independent) zorgvergelijker. Onafhankelijk, dus zonder belang. Een partij die voor jou de beste zorgaanbieder zoekt op basis van jouw wensen. Een eerlijk advies. Zelf zeggen ze: “We zijn opgericht in 1999 met het doel de financiële wereld transparanter en eerlijker te maken. We kaarten misstanden aan, vergelijken diensten en producten en we helpen mensen met kiezen.” Dat is natuurlijk een prachtige bedrijfsboodschap.

Wil je deze bedrijfsboodschap uitdragen. Dan benadruk je jouw bedrijfsimago op allerlei manieren: een herkenbaar en objectief logo, een betrouwbaar ogende huisstijl en natuurlijk een heldere boodschap. Dat is waar het in mijn ogen misgaat bij Independer. Ze bieden namelijk en gratis tandongevallenverzekering aan, wanneer je bij hen een verzekering afsluit. Ze duwen je weliswaar niet naar één bepaalde aanbieder (bijv: Sluit nu een verzekering af bij Univé en krijg ‘x’ cadeau), maar ze geven wel cadeaus weg.
blog22

Deze cadeaus moeten ergens vandaan komen. Hoe betalen zij deze ongevallenverzekering? Hebben zij met élke zorgaanbieder een afspraak gemaakt over een tandongevallenverzekering? Het roept vragen op. Vragen die hun betrouwbare, onafhankelijke imago aantasten. Daarnaast kunnen lezers zich afvragen of Independer wel genoeg klanten heeft. Cadeautjes weggeven kan de indruk wekken dat dit niet zo is. De vergelijking van diverse zorgaanbieders die mensen GRATIS bij Independer kunnen aanvragen is al een cadeautje op zich. Daarvoor komt een klant naar websites van vergelijkers als Independer. Omdat ze een betrouwbare vergelijking krijgen en advies over de beste, meest goedkope verzekering in hun situatie.

Daarom: schoenmaker, blijf bij je leest! Wanneer je als onafhankelijke zorgaanbieder met cadeautjes gaat strooien verwar je de (potentiële) klant. Denk bij elke uiting en actie aan je bedrijfsimago!

-->