“Wij zijn véél beter dan merk x! Wij doen namelijk ‘dit en dat’.” Hoe vaak hoor je niet dat bedrijven zichzelf groter maken, door een ander klein(er) te maken? Dit keer in Moor Breekt de week: waarom je dat niet moet doen. En wat je beter wél kunt doen!

Focus op jezelf
Waarom zou je een ander bedrijf of merk in kwaad daglicht stellen? Waarom zou je claimen dat jouw product, dienst of aanbieding beter is dan die van een ander? Iedere organisatie heeft zijn eigen specialisme, zijn eigen missie/visie en zijn eigen doel en doelgroep. Focus je dus liever op jezelf. Laat zien waarom een klant juist bij jou moet zijn:

  • Onze producten zijn helemaal vegan
  • Wij verzenden onze producten altijd gratis
  • Clever Coaching helpt vrouwelijke ondernemers (50+) met de start van hun bedrijf

Door jezelf af te zetten tegen een ander bedrijf kom je niet alleen jaloers over, maar bied je jouw ‘concurrent’ ook een extra podium.

Genereer aandacht
Richt je dus niet op andere bedrijven, maar breng je eigen bedrijf positief onder de aandacht. Creëer een gratis weggever, organiseer een kennismakingsworkshop, sponsor een lokale sportclub, ga bloggen en zet Social Media slim in. Kortom: zet jezelf in ‘the picture’!

__________________________________________
Elke woensdag verschijnt er een nieuwe Moor Breekt de Week! Heb jij een communicatievraag? Een onderwerp dat je graag in ‘the picture’ ziet staan? Laat het Moor weten!

-->