Soms liggen dingen zo enorm voor de hand, dat je ze gewoonweg niet ziet. Vaak zit je er dan te dicht bovenop of te diep in. Je kunt geen afstand meer nemen, waardoor je een frisse blik mist. En juist die frisse blik zorgt vaak voor een eenvoudige oplossing. Zo’n oplossing waarvan je denkt: ‘Ach, dat ik daar zelf niet aan heb gedacht!’

Je gaat het pas zien als je het doorhebt. Dat die bril die je kwijt bent gewoon op je hoofd staat. Of dat je collega naast je bést wat projecten van je over kan nemen, nu jij overloopt van het werk. Maar om iets door te hebben, moet je in staat zijn om afstand te nemen. En dat is lastig. Heel lastig.

Want afstand nemen lukt niet als je dagelijks geconfronteerd wordt met jouw onderwerp. Als je het drukt hebt. Of als je vermoeid bent. Je hebt dan écht iemand nodig die jou helpt. Iemand met een frisse blik. Iemand die zorgt dat jij het doorhebt, zodat je het gaat zien. Een coach kan die rol uitstekend vervullen.

Coaches heb je op veel verschillende vlakken. Ondernemerscoaches die jou helpen groeien, relatiecoaches die jouw relatie naar een nieuw niveau tillen en loopbaancoaches die jou ondersteunen in jouw carrière. Er zijn ook communicatiecoaches. Een rol die ik graag vervul. Als frisse blik help ik je om dingen te zien. Dingen die je eerder niet opvielen of die veel logischer zijn in een andere volgorde.

En dan ineens blijkt dat je jouw doelgroep veel beter bereikt met een ‘blog in storytelling stijl’ dan de nieuwsbrief die je elke week verstuurt. Of dat je jouw doel eenvoudiger bereikt als je jouw boodschap opknipt in zeven kortere berichten.

Ben jij toe aan een frisse blik op jouw communicatie(uitingen)? Wil jij nieuwe inzichten en concrete tips? Laat het me weten! Ik help je graag.


Nederland is in de ban van het EK. En hoe kun je daar beter op aansluiten dan met een blogreeks over de koning van de oneliners: Johan Cruijff! In deze reeks verbindt Moor communicatiewijsheden met de levenswijsheden van Cruijff. “Want voetballen/communiceren is makkelijk. Wat moeilijk is, is simpel voetballen/communiceren.”

Vorige week: Elk nadeel heb z’n voordeelElk nadeel heb z’n voordeel
Volgende week: Ik ben overal tegen. Tot ik een besluit neem. Dan ben ik voor.
Geen blog meer missen? Meld je aan via https://www.moorcommunicatie.nl/blog/

Over Maartje:
Maartje Bertens (Moor) is tekstschrijver & communicatieadviseur en gespecialiseerd in communicatie voor Zorg & Welzijn. Met haar bedrijf Moor Communicatie maakt ze communicatie in de zorgsector begrijpelijk, toegankelijk en aantrekkelijk.

Kan jouw organisatie wel wat communicatiehulp gebruiken? Neem contact op, Moor helpt je graag!

 

 

-->