Een brochure over een ziekte en de bijbehorende gevolgen, het ontwerp van een infographic over een werkwijze, de tekst voor een diepgaand interviewartikel en communicatieadviezen rondom de implementatie van een nieuw systeem. Het zijn voorbeelden van mijn dagelijkse werkzaamheden. Kenmerkend voor al deze opdrachten is dat ze een boodschap over willen brengen. Dat ze (diepgaande) informatie bij de ontvanger willen bezorgen. In mijn werk leg ik zaken uit, maak ik ze begrijpelijk en toegankelijk. Maar ook aantrekkelijk, zodat het interessant is om te lezen/zien/horen. Ik noem mijn specialisme ‘informatieve communicatie’, omdat het draait om het informeren van de ontvanger.

Het hoofddoel van elke opdracht is dus het informeren van de ontvanger. Puur commercieel werk doe ik (bijna) niet meer. Onder commercieel werk versta ik opdrachten die enkel tot doel hebben om te overtuigen, tot verkoop over te gaan. Wervende webteksten (het zou zo een titel van een nieuw Suske en Wiske album kunnen zijn) of advertorials waarin een bedrijf zichzelf promoot breng ik onder bij mijn collega tekstschrijvers/communicatieadviseurs uit de regio. Zo kan ik me focussen op mijn doel: de wereld een klein stukje begrijpelijker, toegankelijker en aantrekkelijker maken.

Meer weten? Bel, mail of whatsapp me!


Moor Breekt de Week is een wekelijkse blog van Maartje Bertens.¬†Meer ‘Moor Breekt de Week’s’¬† teruglezen? Dat kan hier.

-->