Ga je iets veranderen in je organisatie? Een nieuwe koers varen? Of een nieuw systeem invoeren? Dan is draagvlak binnen de organisatie enorm belangrijk. Steun vanuit medewerkers voor jouw plan(nen) en doelstelling(en) kunnen het succes van de wijziging(en) bepalen. Is er draagvlak? Dan staan medewerkers achter je vanuit hun eigen, intrinsieke motivatie. Maar hoe creëer je draagvlak? En welke (belangrijke!) rol speelt communicatie? 

Hoe zorg je voor meer draagvlak? 
Communicatie speelt een enorm belangrijke rol bij het creëren van draagvlak. Wat kun je op communicatief gebied doen?

  1.  Zet in op voldoende en vroegtijdig informeren. Wat gaat er gebeuren? Waarom? En hoe? Zorg ervoor dat de informatie aansluit bij de voorkennis en het inzicht van de medewerkers. Kies voor een passend middel: een korte animatievideo, een frisse infographic, een informatieve bijeenkomst of een verhelderende website.
  2. Laat duidelijk weten wat de verandering voor jouw medewerkers zal betekenen. Gaat hun werk veranderen? De werktijden of juist de werkwijze? Zal er een ontslag volgen of worden er juist nieuwe functies gecreëerd? Wees hierin eerlijk en oprecht.
  3. Betrek je medewerkers bij het maken van je plannen. Een brainstormsessie, een zinvolle rol binnen het project en/of meedenken bij oplossingen en besluiten geeft het gevoel van medezeggenschap. De beslissing is niet van bovenaf genomen, maar gezamenlijk.
  4. Een verandering roept vaak weerstand, onrust en/of frustratie op. Geef de medewerker daarom de ruimte. Organiseer een feedbackronde na elke presentatie, verzamel reacties via een enquête of ga 1-op-1 gesprekken aan. Sta open voor feedback en kritiek.
  5. Geef tussentijdse updates en maak een planning: wanneer gaat er wat gebeuren? Wat zijn de gevolgen? Een communicatieplan kan helpen om alle zaken goed in beeld te brengen. Ook kan het helpen om een (externe) communicatieadviseur in te schakelen. Hij of zij bekijkt de situatie met een frisse blik en kan je wijzen op zaken waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.

Is het woensdag? Dan is het tijd voor Moor Breekt de Week! Wil je eerdere blogs teruglezen? Bekijk dan hier het archief. Wil je meer weten over Moor Communicatie? Een communicatieworkshop organiseren? Of heb je advies nodig bij een communicatiesituatie? Neem contact op met Maartje.

-->