Het is altijd tijd voor goede voornemens. En dan niet van die standaard zaken. Niet die onhaalbare, grote wensen (wereldvrede, 20 kilo afvallen, 5x per week naar de sportschool, ‘meer genieten’). Maar gewoon, kleine, behapbare stapjes. Leuke, haalbare doelen die je prikkelen om het beste uit jezelf en je bedrijf te halen. Ik maak ze maandelijks. Soms zelfs dagelijks. En ik sta er extra bij stil aan het eind van het jaar. 

Hoe is jouw jaar geweest? Heeft het je gebracht wat je wilde of hoopte? Het lijkt voor mij altijd of de wereld om mij heen iets sneller draait dan ikzelf. Ik hoor vrienden, familie en kennissen zeggen dat ze druk zijn. Te druk. Dat de tijd vliegt. Dat alles zo vol zit en dat ze zoveel ‘moeten’.

Dit jaar ben ik voor de tweede keer mama geworden. Zwanger zijn, bevallen en verlof hebben, zijn sowieso onvergetelijke en bijzondere gebeurtenissen. Je wereld verandert op een heel mooie manier. Mijn zoontjes vertragen mijn leven op prettige wijze. Wanneer heb jij voor het laatst op de grond een toren gebouwd? Ben jij gestopt onderweg om een lieveheersbeestje te bekijken? Of doe je een uur over een route van 10 minuten ‘omdat er zoveel te zien en te doen is’?

Doordat ik in verhouding veel tijd besteed aan mijn privéleven, blijft er minder tijd (dan voorheen) over voor werk. Dat is niet erg. Sterker nog: daardoor werk ik veel effectiever. Klanten merken dat ook en zijn positief. Afspraken, gesprekken en mailtjes zijn enthousiast en toch to-the-point. We houden de vaart in projecten en dwalen niet makkelijk af. Kortom: er is focus!

In 2020 wil ik die lijn voortzetten en uitbouwen. Op mijn ‘verlanglijstje’ staat:

  • Profileren: communicatievraagstukken voor organisaties in zorg en welzijn. Daar loop ik warm voor! Specifiek kiezen voor een doelgroep is tof, maar ook heel spannend. Stoot ik daardoor geen interessante opdrachten/bedrijven af? Ik geloof zelf van niet. De term ‘zorg & welzijn’ is in mijn ogen heel breed. Iedereen die op zijn of haar manier bijdraagt aan de zorg en het welzijn voor mens (en dier) valt hieronder. Dus ook bijvoorbeeld die leuke kinderopvangorganisatie of die ondernemende dierenwinkel.
  • Plannen: ik neem stukje bij beetje afscheid van mijn papieren agenda. Voor komend jaar heb ik een kleinere, compactere agenda aangeschaft. Mijn werk plan ik inmiddels steeds meer online. Bijvoorbeeld via Trello. Daar wil ik in 2020 nog meer mee werken. Benieuwd welke ‘features’ ik binnen Trello nog niet ontdekt heb!
  • Kiezen: minder tijd betekent ook meer (slimme) keuzes maken. Werk uitbesteden of doorschuiven naar leuke concullega’s, bijvoorbeeld. Niet zomaar ‘ja’ zeggen op elk netwerkevent, elke koffieafspraak of elke meeting.

Ik heb enorm veel zin in 2020. Jij ook? Wat zijn jouw (bedrijfs)voornemens? Laat het me weten! Ik ben benieuwd! 🙂

-->