Wie zit er op mijn bericht te wachten? Het is een vraag die veel mensen zichzelf op LinkedIn stellen. Het weerhoudt ze om een update, mijlpaal of gebeurtenis te delen. Want, ‘leuk voor mij, maar wie zit daar op te wachten?’ Nou, meer mensen dan je denkt!

Stel, jij weet alles van burn-out preventie. Dan kun je deze tips voor jezelf houden. Óf je kunt ze delen met jouw netwerk. Hetzelfde geldt voor een voedingscoach die weet hoe je je weerstand op peil houdt. Misschien ben je beleidsadviseur, arts, coach of therapeut. Welk beroep je ook hebt, jij weet er veel van. Je hebt passie voor je vak, jij ontwikkelt jezelf (op persoonlijk en professioneel vlak) en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

En hoewel die informatie voor jou misschien allemaal gesneden koek is, is het voor anderen nieuw, verrassend, leerzaam en inspirerend.

  • Deel daarom jouw kennis
  • Geef jouw tips
  • Wees trots op jouw mijlpalen
  • Schrijf over jouw belevenissen in het werkveld
  • Deel jouw mening
  • Breng jouw ergernissen en irritaties ter sprake
  • Biedt praktische oplossingen

Want wat jij te melden hebt, doet er toe! Daarnaast laat jij tegelijkertijd aan jouw netwerk zien dat jij kennis van zaken hebt, toon jij jouw positie op de arbeidsmarkt, deel jij jouw visie en blijf je in beeld bij jouw LinkedIn-connecties.

Eigenlijk zou jij je dus af moeten vragen: ‘wie zit er nou niet op mijn updates te wachten?’ 😉

Kan niet, wil niet, weet niet, lukt niet… er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je niet toekomt aan communicatie. Zonde! Want je kunt er zó veel moois, goeds, inspirerends en doeltreffends mee doen. Wat? Dat lees je in deze blogreeks!

Vorige week: Help! Ik durf niet
Volgende week:  Communicatie… dat heeft toch geen nut?
Geen blog meer missen? Meld je aan via https://www.moorcommunicatie.nl/blog/

Over Maartje:
Maartje Bertens (Moor) is tekstschrijver & communicatieadviseur en gespecialiseerd in communicatie voor Zorg & Welzijn. Met haar bedrijf Moor Communicatie maakt ze communicatie in de zorgsector begrijpelijk, toegankelijk en aantrekkelijk.

Kan jouw (zorg- of welzijns)organisatie wel wat communicatiehulp gebruiken? Neem contact op, Moor helpt je graag!

-->