Daar zit je dan. Met een prachtig blanco WORD-pagina voor je neus. Je wacht op dat éne geweldige idee. Die prachtige invalshoek. Of dat prikkelende onderwerp. Maar er verschijnt… niets. Zowel in je hoofd als op je laptop blijft het angstvallig leeg. Wat doe je als je geen inspiratie hebt?

Inspiratie komt en gaat. Soms ben je in een enorm creatieve bui. Schud je de ideeën en onderwerpen moeiteloos uit je mouw. Maak gebruik van dit soort momenten. Met je smartphone bij de hand, noteer je direct alles wat in je opkomt. Maak een appgroep met jezelf. (Ja echt, dit kan). Heel handig wanneer je berichten, artikelen, ideeën, afbeeldingen en ‘to-do’s’ naar jezelf wilt sturen). Of stuur een spraakbericht naar jezelf.

Heb je geen inspiratie? Dan heb je twee opties:

  • Probeer jouw inspiratie en creativiteit op gang te brengen. Dat kan door een mindmap te maken, een brainstorm te houden (alleen of in een team), door een podcast te luisteren over een interessant onderwerp of een rondje te wandelen.
  • Laat het los. Wacht op je inspiratie en ga dan aan de slag. (Tip: waak ervoor dat jouw communicatieplannen hierdoor op de achtergrond raken. Plan bijvoorbeeld een ‘leeg’ uur na een wandeling, hardloopsessie of brainstorm, zodat je daarna met je creativiteit aan de slag kunt.

Kom je er niet uit? Schroom dan niet om een professional in te schakelen. Soms ‘is taal zeg maar niet echt jouw ding’. Hoe goed jij je best ook doet. Dan kan een tekstschrijver, copywriter of andere communicatiespecialist je een hoop tijd, geld en frustratie besparen. Wil je weten of ik je kan helpen? Neem contact met me op via info@moorcommunicatie.nl of 06 44 11 90 12.


Kan niet, wil niet, weet niet, lukt niet… er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je niet toekomt aan communicatie. Zonde! Want je kunt er zó veel moois, goeds, inspirerends en doeltreffends mee doen. Wat? Dat lees je in deze blogreeks!

Vorige week: Geen tijd!
Volgende week:  Ik durf niet!
Geen blog meer missen? Meld je aan via https://www.moorcommunicatie.nl/blog/

Over Maartje:
Maartje Bertens (Moor) is tekstschrijver & communicatieadviseur en gespecialiseerd in communicatie voor Zorg & Welzijn. Met haar bedrijf Moor Communicatie maakt ze communicatie in de zorgsector begrijpelijk, toegankelijk en aantrekkelijk.

Kan jouw (zorg- of welzijns)organisatie wel wat communicatiehulp gebruiken? Neem contact op, Moor helpt je graag!

 

-->