Wil jij informatie overbrengen? Dan helpen deze online tools je een handje. Ze zorgen voor meer structuur, helpen je met plannen en maken informatie visueel aantrekkelijk. De meeste programma’s zijn gratis te gebruiken. Probeer ze eens uit!

  • Canva

Met Canva kun je eenvoudig mooie afbeeldingen maken. Je kunt met dit programma aan de slag met het ontwerp voor een flyer, een visitekaartje, Instagram- of Facebookafbeeldingen en meer. Je kunt eigen afbeeldingen gebruiken of een afbeelding selecteren uit de bibliotheek van Canva. Daarnaast kun je aan de slag met lijnen, kleuren, illustraties en vormen. Ben je niet zo creatief? Dan kun je gebruik maken van de beschikbare formats.

www.canva.com

  • Mailchimp

Een frisse nieuwsbrief klik je eenvoudig in elkaar met het programma Mailchimp. Je bouwt je nieuwsbrief op met blokken. Deze blokken bestaan uit stukken tekst, afbeeldingen, buttons en video’s die je simpelweg in je nieuwsbrief sleept. Het programma werkt eenvoudig en biedt veel mogelijkheden.Daarnaast kun je achter de schermen diverse statistieken bijhouden (bijvoorbeeld hoe vaak je nieuwsbrief is geopend).

www.mailchimp.com  

  • Hootsuite

Wil jij dat jouw social media berichten automatisch op Facebook, LinkedIn en Twitter verschijnen? Plan je berichten dan in met het programma Hootsuite. Je typt je bericht, plaatst er (indien gewenst) links en afbeeldingen bij en geeft aan op welke dag en welk tijdstip het bericht online moet komen. Hootsuite doet de rest! Handig, zeker wanneer je dag vol met afspraken zit en je tóch online actief wilt zijn.

www.hootsuite.com

  • Typform

Ben jij benieuwd naar de mening, wensen of interesses van jouw doelgroep en/of klant? Maak een digitale enquête met Typeform. Het programma werkt eenvoudig en de enquêtes zien er goed en gebruiksvriendelijk uit. Dankzij de speelse opbouw wordt de vragenlijst gemakkelijker ingevuld en voltooid.

www.typeform.com 

Meer online handigheidjes? Mail me! info@moorcommunicatie.nl


Toe aan een lunchbreak? Lees elke woensdagmiddag ‘Moor Breekt de Week’. Handige tips, interessante feiten en alles wat je wilt weten over informatieve communicatie.

-->