Met de priem uit het Zwitsers zakmes prik je een gaatje. Alle energie en aandacht richten zich op die plek: het is je doel, je focuspunt. En net als bij het gaatje van de priem is dat doel het meest effectief als het geconcentreerd, gericht en concreet (gezet) is. Met een scherp doel voor ogen kun je gericht werken en communiceren. Het geeft jouw (zorg)organisatie richting. Wat is (of wordt na deze intensieve coronatijd) jouw focuspunt? 

Waar steekt jouw organisatie energie, tijd, geld en talent in? Willen jullie uitblinken in gastvrijheid? Een zo divers mogelijk zorg- of welzijnsaanbod bieden? Een zeer selecte doelgroep bedienen? Of zeer vooruitstrevend zijn? Hoe concreter de visie van jouw organisatie is, hoe gerichter je hier naartoe kunt werken. Niet alleen bedrijfsmatig, maar ook op communicatiegebied.

Een gericht doel maakt helder communiceren eenvoudiger: Dit is wat we willen bereiken en dat doen we op deze manier. De uitdaging is om dit zo simpel en aantrekkelijk mogelijk vorm te geven in tekst en beeld. Geen ellenlange teksten, maar een pakkend, kort verhaal, enkele bulletpoints of een infographic. Deze informatie blijft stukken beter hangen en is tevens makkelijker te delen.

Wat is het doel van jouw organisatie? Waar ligt jullie focuspunt? En hoe zorgen jullie ervoor dat dit focuspunt ‘leeft’ in de hele organisatie? Kun je daarbij wel wat communicatiehulp gebruiken? Schakel Moor Communicatie in. Samen gieten we jullie missie, visie en/of focuspunt in heldere, aantrekkelijke en begrijpelijke communicatieuitingen.

Deze blogreeks draait om het boek ‘Het Zwitsers zakmes van de leider‘ van prof. dr. Gabriël Anthonio. Anthonio is naast een inspirerend spreker (die put uit zijn eigen ervaringen in het werkveld en privé) ook voorzitter van de Raad van Bestuur van Verslavingszorg Noord Nederland, Bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en Lector  aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Vorige week: De blikopener: jouw weg naar verhalen
Volgende week: De haak: voorkom dat je uitglijdt

Geen blog meer missen? Meld je aan via www.moorcommunicatie.nl 


Over Moor Communicatie:
Maartje Bertens (Moor) helpt organisaties in zorg & welzijn met hun communicatievraagstukken. Hoe bereik ik mijn doelgroep? Welk communicatiemiddel zet ik in? Hoe maak ik mijn communicatieuitingen begrijpelijk, toegankelijk en aantrekkelijk?

Heb jij een communicatievraagstuk? Of kan jouw zorg- of welzijnsorganisatie wel wat communicatiehulp gebruiken? Neem contact op, Moor helpt je graag!

 

-->