Een informatieve tekst is niet alleen toegankelijker, begrijpelijker en efficiĆ«nter te maken met behulp van woorden. In de Moor Breekt de Week special ‘De kracht van…’ leer je wat nog meer bij kan dragen aan heldere communicatie. Deze week deel 2: De kracht van symbolen!

Ga jij jouw lezer informeren? Dan kunnen symbolen sterk bijdragen aan de begrijpelijkheid en de structuur van je teksten. Het woord symbool stamt uit het Grieks. Symbolon betekent namelijk ‘teken’. Er bestaan een hoop praktische symbolen (zoals de symbolen op het wasvoorschrift van je kleding). Maar ook wanneer je over minder tastbare onderwerpen schrijft, kunnen symbolen van grote waarde zijn. Kijk maar eens op de website ‘www.thenounproject.com‘. Daar vind je symbolen voor de meest uiteenlopende (werk)woorden. Analyseren, concretiseren, verwerken, ontwikkelen: voor elk woord bestaat een bijpassend symbool. Met symbolen vrolijk je jouw document niet alleen op, maar laat je de lezer direct zien welke informatie er in die alinea of in dat stuk te vinden is.

Hulp nodig? Vraag het Moor!


Moor Breekt de Week is jouw wekelijkse communicatie-oppepper. Inspirerende tips, handige ezelsbruggetjes en verfrissende adviezen. Geen blog missen? Abonneer je via de website!

-->