Woensdag! Tijd voor Moor Breekt de Summer Week! Een korte versie van Moor Breekt de Week zodat jij ook tijdens de zomervakantie aan de slag kunt met jouw (bedrijfs)communicatie. Met dit keer in de hoofdrol: een unieke bedrijfspitch!

Met een goede pitch steel jij als ondernemer de show. Geen langdradig verhaal of onzeker praatje, maar een kort en krachtig statement! Met onderstaande tips wordt jouw speech pakkend en onvergetelijk.

 

De man van de meest memorabele speech ooit

 

#Tip 1: Wie is de luisteraar?
Wie is jouw publiek? En wat willen ze horen? Stem je speech daarop af. Let op taalgebruik, woordkeuze, zinslengte, onderwerpen etc. Probeer daarnaast het probleem van jouw luisteraar te ontdekken (bijvoorbeeld: zoekt een huishoudster, is te lang bezig met bedrijfsadministratie, komt altijd te laat).

#Tip 2: Juiste opbouw
Een goede pitch heeft een simpele opbouw: Start met een leuke anekdote (daarmee ‘vang’ je jouw publiek), haak kort in op het probleem van je luisteraar en bespreek vervolgens de oplossing die jouw bedrijf biedt. Zorg dat je oplossing past bij de klant, realistisch is en niet vergezocht.

#Tip 3: Call to action
Sluit af met een duidelijke ‘call to action’: wat wil je dat jouw luisteraar doet na het horen van jouw pitch? (bellen, afspraak, iets aanschaffen etc.)

#Tip 4: Geen overkill
Je loopt over van passie voor je vak en je bedrijf. Je zou zo úren kunnen vullen! Dat is echter niet aantrekkelijk voor je luisteraar. Houd het compact en overzichtelijk.

Een voorbeeld
Je hebt een schoonmaakbedrijf en krijgt de kans om jouw bedrijf voor te stellen aan een drukbezette zakenvrouw. Grijp je kans en formuleer een kort & krachtige pitch, zoals:
“Wat is er fijner dan na een lange dag hard werken thuiskomen in een schoon en fris huis? Wij werken op tijden dat u van huis bent en zorgen tevens elke week voor een verse bos bloemen. Met een uurtje werken heeft u onze schoonmaakdienst waarschijnlijk al terugverdiend. Zullen we binnenkort verder kennismaken? Op dit kaartje staat mijn telefoonnummer en onze website met meer informatie.”


Werk jij aan jouw ideale pitch en kun je wel wat hulp gebruiken? Met een adviessessie van Moor Communicatie ben je in een half uur al een heel eind! Samen zoeken we naar de juiste woorden, de juiste boodschap en de juiste vorm. Dat kan face-to-face, maar ook per telefoon of Skype. Benieuwd? Stuur een mailtje naar info@moorcommunicatie en we plannen een afspraak in!

-->