Mijn oma (1920-2020) was diep onder de indruk toen de TomTom op de markt kwam. “Dat ding is nog wijzer dan een dokter!” Vroeger genoten mensen in de sector zorg & welzijn aanzien. Ze stonden op een voetstuk en mensen keken tegen ze op. Tegenwoordig is dat niet automatisch het geval. Hoe positioneer jij je als zorgprofessional als autoriteit?  

Deel jouw kennis
Laat zien dat jij als zorgprofessional of zorgorganisatie kennis van zaken hebt. Deel de nieuwste ontwikkelingen uit jouw vak, leg (in begrijpelijke taal) uit wat jij doet en promoot interessante artikelen.

Geef jouw mening
Zie je een interessant artikel op LinkedIn of stelt iemand een vraag op Facebook? Reageer en geef je mening. Zorg er wel voor dat je reactie oprecht en professioneel is. Raakt het onderwerp je persoonlijk? Wacht dan even met je reactie, laat je emotie zakken, maak je reactie neutraler en druk dan pas op verzenden.

Spreek
Heb jij veel kennis van een bepaalde ziekte? Werk jij met een nieuwe techniek? Heb jij een unieke visie? Deel dit dan op een podium. Je kunt zowel digitaal als op een echt podium in één klap een groot publiek bereiken. Oefen je liever eerst voor een kleiner publiek of wil je jouw bereik vergroten? Publiceer dan eerst enkele (informatieve) video’s op bijvoorbeeld YouTube.

Wil jij jezelf als (zorg)autoriteit positioneren?
Ik help je graag met de benodigde communicatie-uitingen. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Vraag een gratis adviesgesprek aan! Stuur een mail naar info@moorcommunicatie.nl

Deze blogreeks draait om de zeven beïnvloedingsprincipes van hoogleraar en onderzoeker dr. Cialdini. Hij onderzoekt hoe mensen zich laten beïnvloeden en overtuigen. Cialdini schreef er een wereldberoemd boek over: Influence: The Psychology of Persuasion (1984). Daarin stonden zes beïnvloedingsprincipes. Later voegde hij een zevende principe toe.   

Vorige week: Sympathie
Volgende week: Schaarste
Geen blog meer missen? Meld je aan via https://www.moorcommunicatie.nl/blog/

Over Moor Communicatie:
Maartje Bertens (Moor) helpt organisaties in zorg & welzijn met hun communicatievraagstukken. Hoe bereik ik mijn doelgroep? Welk communicatiemiddel zet ik in? Hoe maak ik mijn communicatieuitingen begrijpelijk, toegankelijk en aantrekkelijk?

Heb jij een communicatievraagstuk? Of kan jouw zorg- of welzijnsorganisatie wel wat communicatiehulp gebruiken? Neem contact op, Moor helpt je graag!

 

-->