Help, het is december! Het jaar zit er bijna op! De tijd is voorbijgevlogen en er is een hoop gebeurd. Een mooie tijd om terug te blikken en jouw jaaroverzicht te delen met je klanten. Hoe? Je leest het hieronder! 

Bepaal je structuur
De structuur van je verslag is van groot belang voor de inhoud: het is de kapstok waaraan je je informatie gaat hangen. Wil je al je info op één A4? Of ga je voor een uitgebreid verslag. Wil je een samenvatting van gebeurtenissen per week? Per maand? Per seizoen?

Bepaal je inhoud
Wanneer je de grove structuur van je verslag bepaald hebt, kun je aan de slag met de inhoud. Wat is je doel van het verslag? Een leuke herinnering voor later? Een feitelijk verslag van gebeurtenissen? Of een kort en kleurrijk overzicht? Pak je agenda erbij en noteer belangrijke data, spannende gebeurtenissen en mijlpalen.

Fleur het op
Maak je overzicht leuker, kleurrijker en veelzijdiger met beeldmateriaal. Voeg foto’s toe, kies voor een goed leesbaar lettertype, ga voor kleur! Maak je een digitaal overzicht? Verwerk dan ook filmpjes in je verslag. Schrijf pakkend en beknopt en laat je niet verleiden tot lange verhalen. Zorg dat het beeldmateriaal en de tekst elkaar mooi aanvullen.

Deel!
Waarom zou je een leuk jaarverslag voor jezelf houden? Deel je verslag met jouw klanten en relaties. Zij zijn ook benieuwd naar de ontwikkelingen die je doormaakt en de zaken die je het afgelopen jaar hebt bereikt. Mail je verslag, zet het op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Het is tevens een mooie gelegenheid om weer onder de aandacht te komen bij jouw klant. Je kunt je jaarverslag ook inzetten als kerst-/nieuwjaarsgroet.
Hulp nodig? Of aan de slag met je communicatie voor 2018? Moor Communicatie helpt! Samen onderzoeken we je doelgroep, stellen we mooie doelen en bepalen we met welke communicatiemiddelen we deze doelen gaan bereiken. Meer weten? info@moorcommunicatie.nl!


Woensdagmiddag = Moor Breekt de Week! Al 2,5 jaar elke week een frisse kijk op communicatiezaken. Kijkje in het archief nemen? Je leest eerdere blogs hier.

-->