Sociale Media kanalen als Facebook, LinkedIn en Instagram zijn leuk, inspirerend en kunnen jouw band met je klant versterken. Maar ze kosten ook veel tijd en moeite. Is jouw bedrijf klaar voor Social Media? Check het hier:

#Checkpoint 1: Is de baas overtuigd?

Zonder overtuiging van het management kom je nergens. Is jouw baas (of ben jij zelf) niet overtuigd van de werking van Sociale Media, dan kost het (te) veel tijd om het belang van deze kanalen te benadrukken.

 #Checkpoint 2: Ben je ‘likable’?

Zonder likers, volgers en delers is je bereik minimaal. Dus is het van groot belang dat jouw klanten je kunnen vinden op Sociale Media als Facebook, Twitter en LinkedIn. Zorg dat (potentiële) klanten niet meer om jouw aanwezigheid heen kunnen. Laat je aantal volgers groeien door waardevolle content te plaatsen. Je kunt hierbij denken aan mooie (bedrijfs)foto’s, inspirerende quotes, vraag-en-antwoord, een blik achter de schermen, een stuk uit je portfolio, beschrijving van een case, een toepasselijke cartoon en een stukje bedrijfsgeschiedenis. Let op met ‘like, deel en win’ acties. Deze acties zijn verboden en daarnaast irritant. Ze leveren je tijdelijke likes op (mensen die alleen uit zijn op een prijs). Ga liever voor een echte band met je klant.

#Checkpoint 3:  Klaar voor interactie?

Aandacht voor je bedrijf genereren via Social Media is geheel anders dan een advertentie plaatsen: je gaat van zenden naar een nieuwe vorm van interactie. Je klant praat terug! Dat is eng, maar ook enorm handig. Je kunt direct peilen hoe een klant over je nieuwe product denkt, hoe hij of zij over jouw bedrijf praat, welke vragen (en eventuele) klachten er leven. Je kunt direct inspelen op het leven van de klant. Dat vraagt tijd en aandacht, maar levert je ook een sterkere band met je klant op.

Drie keer check? Dan ben jij klaar voor een bedrijfspagina op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Weten hoe je dat aanpakt? Zet je liever samen je eerste stappen? Klop dan aan bij Moor Communicatie. Samen maken we een sterk plan, zodat jij succesvol kunt starten. Meer info? info@moorcommunicatie.nl

-->