Maartje Bertens – Communicatiestrateeg

Jouw zorgorganisatie toekomstproof met effectieve en duurzame communicatie

Is jullie zorgorganisatie klaar voor de toekomst?

Goede zorg leveren. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Hoe doe je dat?

 • Hoe speel je in op de veranderende zorgvraag?
 • Hoe kom je aan voldoende personeel?
 • En hoe behoud je deze waardevolle medewerkers?
 • Hoe optimaliseer en verbeter je de organisatie met behulp van techniek en digitalisering?
 • Hoe voldoe je nu, maar ook in de toekomst aan wet- & regelgeving?
 • En hoe ga je een effectieve, vruchtbare samenwerking aan met een andere (zorg)organisatie.

Om dit soort vragen te beantwoorden roept jouw organisatie verschillende projecten in het leven. De opzet van een zorglab, de ontwikkeling van een nieuw IT-systeem of het ontwerpen van een zorgprogramma. Je gaat samenwerkingen aan met zorgverzekeraars en spart met andere zorginstellingen.

Jouw zorginstelling gaat voortvarend te werk. Inhoudelijk klinkt het project als een klok. Verschillende professionals werken enorm hard. Het project wordt tot in de puntjes uitgewerkt, op maat gemaakt en uitgerold.

Met trots wordt het project geïntroduceerd in de organisatie. 

En dan blijft het stil…

Heel stil.

Er is een gebrek aan draagvlak. Te weinig kennis van het nieuwe systeem. Verandermoeheid bij de medewerker. Een stroeve samenwerking met andere (zorg)organisaties en instanties.

En daardoor mist het project zijn doel.  Een plan verdwijnt in de kast. Een systeem wordt niet optimaal gebruikt. Een innovatie wordt amper ingezet op de werkvloer. En een campagne mist zijn uitwerking.

Al die tijd, al dat geld en al die moeite resulteert in bar weinig…

Hoe komt dat? 

 Je mist strategische communicatie! 

Doelgerichte communicatie die jouw doelgroep informeert, inspireert en activeert. Informatie en kennis die internen en externen betrekt bij jouw project, ze deelgenoot maakt van de ontwikkelingen binnen jouw organisatie en het project volledig tot bloei laat komen. 

En dat bereik je niet met een eenmalige nieuwsbrief aan het eind van jouw project. Of een bericht op intranet na de lancering van een nieuw systeem. Of een terloops berichtje over een nieuwe samenwerking. 

Daar is een plan, een visie en een strategische blik voor nodig. Een doelgerichte aanpak. Zodat communicatie geen ondergeschoven kindje, maar een prioriteit binnen jouw project wordt. Want dat is absoluut nodig, om met jouw project mensen in actie te krijgen.  

Ik laat jouw organisatie graag zien hoe jullie dit bereiken.  

 

Het resultaat?

 • Trotse medewerkers die functioneren als wandelend visitekaartje voor jouw organisatie.
 • Landelijke aandacht voor jullie innovatieve oplossingen.
 • Goed geïnformeerde en tevreden cliënten, patiënten en klanten.
 • Een helder en sterk beleid dat je terugziet in de hele organisatie.
 • Inspirerende samenwerkingen met andere zorgverleners en andere partijen. 

 

Maartje is doortastend en komt snel tot de kern van een communicatieboodschap. Ze kan hoofd- en bijzaken snel en goed scheiden, waardoor een uiting passend is voor de doelgroep. Maartje begrijpt in welke “taal” de communicaties geschreven moeten worden. Ze geeft communicatie een passende funfactor mee, waardoor ze lezers snel weet te boeien. Daarnaast heeft Maartje een stralende en positieve persoonlijkheid die ervoor zorgt dat de samenwerking erg prettig verloopt.

Imke van Merrienboer
Interim manager & Projectleider, Motiv8 care-solutions
Ik heb met Maartje in twee verschillende opdrachten voor een grote zorginstelling in Brabant mogen samenwerken. Maartje is creatief, enthousiast en een vakkundig persoon. Ze heeft weinig woorden nodig om de essentie te begrijpen. Zij vertaalt dit vervolgens op een creatieve wijze (in beeld en woord) naar de ontvanger. Naast dat Maartje een vakvrouw is, is zij ook zeer prettig in de samenwerking en hebben we naast hard werken ook veel plezier gehad.

Ingrid Havermans
Project- en Interimmanager, Met Ingrid Havermans BV.
Maartje werkte als freelance communicatieadviseur binnen mijn projectteam. Samen werkten we aan de implementatie van een Elektronisch Cliëntendossier in een grote zorginstelling in Brabant. Maartje zorgt voor een frisse blik en is kritisch. Ze durft gevraagd en ongevraagd haar mening te geven, denkt mee en helpt ons bij de optimalisatie van onze communicatie-uitingen. Maartje is creatief en denkt graag out-of-the-box. Daardoor komt ze met dingen waar we zelf nog niet bij stilgestaan hadden. Met haar pro-actieve houding paste ze prima binnen ons team.

Marc Veerman
Management Consultant & Projectmanager, 4 Better Consultancy
Ongeveer 1,5 jaar geleden had ik het geluk dat er een kennis het bedrijf van Maartje kende en die heeft ons vervolgens aan elkaar gekoppeld. Ik zou iedereen en elk bedrijf een ‘Maartje’ gunnen. Ik zou haar omschrijven als energiek, aanvoelend en meedenkend. Heeft altijd tijd voor je, afspraken maken gaat soepel en opdrachten uitwerken nog veel sneller. Wij gaan voor ‘een lange relatie’ met Maartje, zodat communicatie een standaard puntje op de agenda is en zij voor ons ook een stok achter de deur is om na te blijven denken over het communiceren intern en extern. Een aanwinst voor onze organisatie!!

Sabrina (en Raymon) Schoenmakers,
Directie Tjil! Kinderopvang
Maartje is flexibel, goed bereikbaar en kan snel schakelen. Je merkt dat ze een universitaire achtergrond heeft en is in staat om ingewikkelde onderwerpen te begrijpen en vervolgens op begrijpelijke wijze te vertalen naar de doelgroep. Ze is creatief en geeft nieuwe inzichten. Dankzij haar specialisatie in de zorg en zorgonderwerpen is ze bekend met de thema's en verschillende doelgroepen. Daarnaast is Maartje een fijn mens om mee samen te werken!

Mathilde Muis - Manager Specialistische Zorg, Amarant

 
Ik weet in mijn hoofd heel goed wat ik wil vertellen en delen, maar dit overbrengen op papier is een vak apart. Maartje kan dit als geen ander. Ik vind het mooi en waardevol om te zien hoe zij heel begrijpelijk en met een leuke schrijfstijl mijn gedachten kenbaar kan maken bij het publiek. Maartje levert maatwerk en kwaliteit. Ze staat ergens voor en ik kan haar aan iedereen aanbevelen. Ik geef onze samenwerking een dikke tien!

Pedro van Helden
Directeur & Ondernemerscoach - Solvid Ondernemen